Ontdek ons verrukkelijke lunchmenu en trakteer jezelf op een smakelijk voorgerecht gevolgd door een overheerlijke hoofdschotel, alles voor slechts €29. Beschikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.30 uur, waarbij het menu wekelijks wisselt. Zo geniet je telkens van een frisse, nieuwe culinaire beleving!
Te Hapjes
- Sardines met doperwtjes – €8.00
Sardines, doperwtcrème, basilicum, pistache - Kaymak Tzatziki – €8
Gemarineerde rode uien, komkommer, dille, citroenschil - Moutabal – €8.00
Auberginepuree, granaatappel, walnoten - Cremige Hummus – €7.00
Gefrituurde artisjok, geroosterde kikkererwten, za’atar - Mezze Assortiment – €21
Tzatziki, moutabal, hummus
Salades
- Krokante Watermeloensalade – €11.00
Watermeloen, feta, basilicum, croutons - Zeyya Salade – €11.00
Granaatappel, sucrine, rucola, tulum kaas, walnoten, appel - Gourmet Salade – €12.00
Tarwegriesmeel, gegrilde courgette, munt, halloumi
Te Ontdekken
- Gekonfijte Zalm – €16.00
Bloemkoolcrème, karwijbrood, kruidenolie - Krokante Octopus – €19.00
Geserveerd met hummus, tabouleh, granaatappel - Turkse Groene Bonen – €15.00
Tomaten, yoghurt, pistache - Krokant Lamsvlees – €17.00
Oosterse specerijen, rode uien, sumak - Milaanse Aubergine – €15.00
Tomatensaus, Parmezaan - Mediterrane Makreel – €18.00
Makreel, oude tomaten, witte uien, Kalamata-olijven, eieren - Soep van de Dag – €12.00
Suggestie van de chef
Hoofdgerechten
- Spicy Sebaste – €32.00
Sebaste, cherry tomaten, kappertjes, kleine aardappelen, gerookte paprikasaus - Geroosterde Rode Zalm – €35.00
Vierge saus met olijven, Parmezaancrème, venkel, olijfoliepuree - Gestoofde Lamschouder – €36.00
Doperwtcrème, verse harissa, koriander - Oosterse Kip – €32.00
Kipdij in tajine, ingelegde citroen, groene olijven, rozijnen, griesmeel - Tomaten Risotto – €29.00
Tomatenrisotto, gerookte burrata, citruszeste, datterini-tomaten - Tagliata van Rundvlees (+/- 200g) – €38.00
Geserveerd met vierge saus, Parmezaan, rucola - Verse Papardelle met Lobster – €32.00
Lobsterstaart gebakken in boter met kreeftensaus - 2pers/ Dorade in Zoutkorst – €80.00
Geserveerd met salade, frietjes en inktvisinkt saus - 2pers/ Côte à l’Os (+/- 1Kg100) – €100.00
Geserveerd met salade, frietjes en saus naar keuze (bearnaise, champignons, groene peper) - Kindergerecht – €16.00
Suggestie van de chef
Bijgerechten
- Rustieke Frieten – €6.00
- Mesclun Salade – €6.00
- Huisgemaakte Mayonaise – €3.00
- Champignonsaus – €4.50
- Truffel Mayonaise – €4.50
- Groene Peper Saus – €4.50
- Ketchup Saus – €4.50
Toetjes
- Kaymak Baklava – €13.00
Amandelen, walnoten, kaymakijs - Creme Catalane
Creme Catalane met oranjebloesem, amandelcrumble - Aardbei-Basilicum Delicatesse – €12.00
Aardbeien, citroen-basilicumsorbet, verse basilicum, aardbeien coulis - Verfrissing Meloen-Amaretto – €12.00
Meloengaspacho met amaretto, amandelen, gemarineerde meloen, citroensorbet - Gourmet Koffie – €13.00
Assortiment Baklava en pistache-ijs - Kunefe – €15.00
Kadaïfe, pistachepraline, honing-siphon, pistache-ijs
Een mediterraan verhaal
Sommige plekken nodigen uit tot vertraging, waar een maaltijd zich ontpopt tot een herinnering, gesprekken voortkabbelen en elke hap voelt als thuis. Dat is wat we hier wilden creëren. Een jonge, autodidactische chef-kok en zijn jeugdvriend deelden een visie om de mediterrane keuken op een authentieke en persoonlijke manier tot leven te brengen. Geen strikte regels, geen onnodige complexiteit, maar oprechte smaken, geïnspireerd door de jeugd van de chef, zijn reizen en de mensen die aan onze tafels samenkomen.
Ons menu is een eerbetoon aan de rijke culinaire geschiedenis van de Middellandse Zee. We serveren verse zeevruchten, licht gegrild, met goudkleurige olijfolie, verse groenten en warme kruiden die ieder gerecht tot leven brengen. Eenvoudige, doordachte ingrediënten, met zorg bereid en bedoeld om in een ontspannen tempo van te genieten. Geen overbodige opsmuk, geen afleiding—alleen goed eten, goed gezelschap en het gevoel precies te zijn waar je moet zijn. Kom dus binnen, neem plaats en blijf gerust even. Laat je verleiden door de smaken, laat de warmte van de Middellandse Zee je omhullen en maak van elke maaltijd een herinnering die je bijblijft.
OPENINGSTIJDEN RESTAURANT
Dinsdag – Donderdag
19:00 – 22:30
Vrijdag en Zaterdag
19:00 – 23:00
Zondag – gesloten
OPENINGSTIJDEN BAR
Elke dag geopend van 12:00 tot 23:00
+32 2 304 14 41
reservations@zeyyarestaurant.be
Rue Royale 199, 1210 Saint-Josse-ten-Noode